Twitter Facts & Figures

Geplaatst: augustus 16, 2011 in Infographic, Social Media, Twitter
Tags:,

Deze recente infographic (juli 2011 ) geeft op een overzichtelijke manier veel feiten en cijfertjes met betrekking tot Twitter.

Het blijft interessant om te zien hoe Twitter in nauwelijks 5 jaar uitgegroeid is tot een van de ‘grote’ Social Media. In dit overzicht wordt nog steeds uitgegaan van zo’n 200 miljoen Twitter accounts. Dit lijkt laag ingeschat te zijn; andere bronnen hebben het over al 300 miljoen accounts.  Wel zou het interessant zijn om te weten hoeveel van de Twitteraccounts en hoeveel van de miljard wekelijkse berichten van ‘echte mensen’ komen en hoeveel van ‘bots’.

Opvallend is verder dat nog steeds slechts zo’n 5% van de gebruikers verantwoordelijk zijn voor zo’n 75% van de content op Twitter. Misschien zeggen aantallen als 200 of 300 miljoen dus niet zoveel; maar zit de echte groei van Twitter in toenemend, actief gebruik van al bestaande accounts. En dan wel accounts van ‘echte mensen’  en niet van automatische berichten verstuurders. We zijn benieuwd hoe Twitter zich verder gaat ontwikkelen en hoe het er over 5 jaar voor staat!

Klik twee keer op de infographic om deze groter op je scherm te krijgen.

Bron: Touch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s