Een bedrijfspagina aanmaken in Google+

Geplaatst: november 10, 2011 in Google+, Social Media Marketing
Tags:, , ,

Enkele maanden na de introductie van Google+ is het zover: er kunnen bedrijfspagina’s worden gemaakt.

Ook al is het nog moeilijk in te schatten of Google+ een meerwaarde gaat hebben en of het een stevige plaats naast Facebook, LinkedIn en Twitter zal kunnen veroveren, is er hoe dan ook veel te zeggen voor het starten van een Google+ bedrijfspagina.

De belangrijkste reden is op dit moment misschien wel de invloed die uw bedrijfspagina kan hebben op de organische zoekresultaten van de meest gebruikte zoekmachine: precies, dat is die van Google zelf. Wist u dat als een consument of bedrijf zoekt naar een dienst of product ze in ruim 90% van de gevallen Google gebruiken om zich te orienteren? Hiermee heeft Google natuurlijk een enorme invloed en als Google+ helpt in betere indexering, dan is het dus alleen daarom al raadzaam een bedrijfspagina te starten.

En waar het natuurlijk eigenlijk om gaat: u moet zijn waar uw klanten zijn. Die zijn al op Facebook, op Twitter, op Youtube etc., en die zullen ook in toenemende mate op Google+ te vinden zijn. Maken dus, die bedrijfspagina!

Bedenk overigens wel dat het starten van een bedrijfspagina ook moet betekenen het bijhouden van een bedrijfspagina. Als u al actief bent op LinkedIn, op Facebook en op Twitter kan het onderhouden van nog een Social Media account wellicht wat veel van het goede zijn. Meteen de grote valkuil in de weg naar succes voor Google+…

Hieronder een kort stappenplan voor het maken van uw eigen bedrijfspagina. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact opnemen met Domino Marketing – wij kunnen u verder helpen.

1. Login bij Google+

Om een pagina voor uw bedrijf te kunnen starten moet u een persoonlijk Google+ profiel hebben.

Log in bij Google+ en klik aan de kant van uw updates op Een Google+ pagina maken of ga naar http://www.google.com/+/business/

2. Een categorie kiezen & 3. Een subcategorie kiezen

Kies de juiste categorie en subcategorie en vul uw website adres in.

4. Foto of logo uploaden

Plaats een foto of logo en kies maximaal 10 tags (als je kiest voor de categorie bedrijven, instellingen & organisaties).

5. Verdere info invullen

Nadat u ervoor heeft gekozen al dan niet meteen uw nieuwe bedrijfspagina te delen met mensen uit uw Google+ kringen, kunt u nadat u bent doorgegaan verdere bedrijfsgegevens invullen en meer foto’s plaatsen. Kies voor het verder invullen van uw gegevens de 3e knop – “Profiel” – bovenin uw scherm.

6. Klaar!

Uw Google+ bedrijfspagina is klaar!  Uw URL is een link met willekeurig gekozen karakters en helaas nog niet te customizen; dit zal ongetwijfeld nog komen.

7. Delen!

Spread the word: deel uw eigen bedrijfspagina in bij uw cirkels en volg anderen die voor u of uw bedrijf interessant zijn. Met het groeien van het aantal deelnemers en het bereik van Google+ zal ook uw pagina vaker worden bezocht. U kunt er maar alvast bij zijn!

Kijk ook nog ter info – het Google+ Pages promotiefilmje van Google zelf:

Advertenties
reacties
  1. […] niet hebt. Klik hier om je Google+ bedrijfspagina aan te maken. Wil je wat meer uitleg, dan is het blog van Dominomarketing een aanrader. Moedig je fans aan om je Google+ bedrijfspagina toe te voegen aan hun ‘circles’ […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s